140304_achtergrond_min telnr3.jpeg
 

Samantha Castano

Project manager and researcher with passion for design, e-culture, archives and collections.


 
pijl_beneden.png
 
 

Projectmanager en producent

Je kunt bij mij terecht voor de organisatie van conferenties en symposia, productie van tentoonstellingen, opzetten van cursussen, realisatie en presenteren van publicaties en spellen. Als projectmanager beheer ik het budget en planning, en ben verantwoordelijk voor de organisatie en coördinatie. Ook niet onbelangrijk, ik denk graag mee over communicatie strategieën en verricht fondsenwerving!  

Adviseur voor erfgoedinstellingen

Voor de analyse en inventarisatie van een archief of collectie op prioriteiten, waardering, selectie en presentatie mogelijkheden, ben je bij mij aan het juiste adres! Ook kun je bij mij terecht voor het digitale aspect: ik heb ervaring in de ontwikkeling van databases en websites, kennis van standaarden en thesauri, en ben op de hoogte van de laatste digitale ontwikkelingen. 

Onderzoeker met design expertise

Tot slot ben ik actief als onderzoeker met als expertise: toegepaste kunsten, vormgeving en design. Met veel passie doe ik onderzoek, verricht ik schrijfwerk en redigeer ik tekst en beeld. Ook ben ik beschikbaar voor lezingen, workshops en als curator.

 
 
pijl omlaag klein
 

Producer VPRO Medialab

Sinds april 2015 ben ik een uitdaging bij de VPRO aangegaan als producer van het VPRO Medialab. Ik ben 4 dagen per week verbonden aan het lab en ben daarnaast nog 1 dag per week beschikbaar voor freelance opdrachten. 

Ons medialandschap is in sneltreinvaart aan het veranderen en daarom heeft VPRO het Medialab op Strijp-S in Eindhoven geopend. Met het laboratorium wil VPRO sneller inzicht krijgen in de nieuwste manieren waarop media worden gemaakt én genuttigd.

Als producer ben in verantwoordelijk voor de organisatorische en zakelijke kant van het Medialab, ik ben producer van Medialab projecten en inhoudelijk sparringpartner van de eindredacteur. Enkele voorbeelden van projecten waaraan ik werkte zijn: Virtual Reality film De Upgrade, onder deel van de televisieserie De Volmaakte Mens, het terugkerende netwerk event Bliksem en Donderdag, diverse hackathons met betrekking tot media innovatie en meer. Bezoek voor meer informatie de website van VPRO Medialab

 
 

Opdrachtgevers

Met veel plezier werk(te) ik voor deze opdrachtgevers. Meer informatie over de projecten die ik voor hen uitvoerde vind je hieronder in mijn Portfolio.

potlood
 
 

Contact

Wil je met mij in contact komen, dan kun je me mailen via onderstaand contactformulier. Wil je liever gelijk met me praten, dat kan, neem dan contact op via onderstaande contact informatie: 

Tekstballon

Samantha Castano
Mobiel: 06 - 148 31 313
Mail: info [@] samanthacastano.com


Naam *
Naam