Premsela Design Stories

Als projectleider was ik in de periode 2011 tot 2013 vanuit Premsela verantwoordelijk voor de ontwikkeling van drie van de zes titels uit de serie Premsela Design Stories. 

Premsela Design Stories
De serie Premsela Design Stories vertelt verhalen uit de Nederlandse designgeschiedenis waarin iconische objecten centraal staan die kenmerkend zijn voor een bepaalde periode, en die van belang zijn binnen de ontwikkeling van de wereld van het design. 

De stoel van Rietveld
De publicatie door Marijke Kuper met een documentaire van Lex Reitsma is de eerste in de serie, uitgegeven in samenwerking met Nai010 Uitgevers. De stoel van Rietveld bestaat uit een boek en film waarin kunsthistorica Marijke Kuper onderzoek doet naar de ontstaansgeschiedenis, het gebruik en de receptie van deze moderne klassieker.

De stijl van het Stedelijk
Auteur Frederike Huijgen en documentairemaker Lex Reitsma onderzoeken in deze publicaite de onstaansgeschiedenis van de nieuwe huisstijl. Met de heropening van het Stedelijk Museum Amsterdam is naast het spectaculaire nieuwe gebouw ook de nieuwe huisstijl volledig in gebruik genomen. De publicatie is het fascinerende verslag van de unieke relatie van het Stedelijk Museum met grafische vormgeving en de zoektocht naar een nieuwe visuele identiteit.

De stoel van Friso Kramer
Yvonne Brentjens schrijft in deze publicatie over de bekende en veelbekroonde Revolt-stoel van Friso Kramer. De veelbekroonde Revolt-stoel, in 1953 ontworpen door Friso Kramer voor fabrikant Ahrend/De Cirkel, is een icoon in de geschiedenis van de industriële vormgeving in Nederland. Al bij zijn introductie gold de stoel als zeer vernieuwend en veroverde snel een vaste plek in klaslokalen, kantoren en woningen wereldwijd.

Andere titels uit de serie zijn: